Select Page

Met ons Aprisco TeenChallenge team gaan we de krottenwijk in … We hebben ook een speciale gast in ons midden; KLM stewardess Marianne die graag meegaat om de schaduwzijde van Rio te ervaren.

Zoals gebruikelijk trekken we de aandacht van de drugsbendes. Ze zijn super nieuwsgierig om te weten wie we zijn (vooral die 2 witten) en moeten natuurlijk ook de toko beschermen. Op een motor komen ze aangereden; de motorrijder en passagier met een HK417 machinegeweer op z’n schoot. Even later ontmoeten we de leider met een compleet commandocentrum aan mobiele telefoons en portofoons om zijn nek (+ pistool). Om de KPN jaloers van te maken … We geven een vriendelijke – non corona proof – handdruk en vervolgen onze weg.

We gaan even kort op bezoek bij de familie wiens krot we vorig jaar met Mitchel Hensen en Rudy van der Most hebben voorzien van een nieuw golfplaten dak nadat de tent in de fik was gevlogen. Het krotje ziet er “goed” uit en ze zijn zelfs langzaamaan bezig om er een “huisje” van te maken met een paar kamers.

Op de weg terug staat plots deze prachtige jongedame (foto) op de hoek van het steegje naar me te kijken. Kennelijk verblind door mijn witte huid staat ze onbeweeglijk stil. Ze lijkt een porseleinen pop … wat een schril contrast met de armoede van deze wijk en het geweld van de drugswereld …. mijn hart doet pijn