Selecteer een pagina

Hope has a purpose

defeats fear – brings light – changes lives 

Why – how – what

Wij geloven dat iedereen – ongeacht situatie – een verschil kan maken zodra we Gods droom voor ons leven zoeken en verwezenlijken. Dat is de hoop die wij brengen.

Gods droom (door)leven betekent een geheel nieuwe manier van leven – a God fashioned life – vernieuw(en)d van binnenuit dat zichtbaar wordt in je denken en handelen waarmee ook Gods karakter meer en meer in je zichtbaar wordt. Hierdoor kijken we anders naar het leven en zien we de wereld om ons heen door Gods ogen … We zien de kracht van normen en waarden, we zien kansen en mogelijkheden … zelfs in een wereld vol uitdagingen.
Op basis van deze visie werken we aan het structureel en duurzaam verbeteren van het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van mensen-in-nood. We bieden een gevarieerd aantal activiteiten aan en begeleiden we hulpvragers in het ontwikkelen van hun competenties zodat zij zelfstandig hun uitdagingen kunnen aanpakken en dromen kunnen verwezenlijken.
In onze aanpak laten we ons uiteraard expliciet leiden door de Bijbel. Enerzijds door nadrukkelijk Jezus te volgen in ons spreken en handelen en anderzijds door mensen uit te nodigen Jezus te leren kennen. We reiken iedereen die hulp nodig heeft de helpende hand, ongeacht zijn of haar situatie, achtergrond of wat dan ook. Daarnaast gaan we met degenen die dat graag willen op een avontuurlijke zoektocht naar zijn/haar identiteit in Jezus Christus.
Aprisco werkt sinds 2001 samen met lokale organisaties en kerken aan het verbeteren van de leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van families en individuen die leven in (extreem) moeilijke situaties in de krottenwijken van Rio de Janeiro door de krachtige boodschap van Jezus in woord en daad.

Empowered by Music

Muziek is een krachtig middel tegen o.a. gevoel van minderwaardigheid, gevoel van uitzichtloosheid en PTS als gevolg van geweld. Daarom gebruiken we verschillen activiteiten op basis van muziek om de levens van kinderen, jongeren én volwassenen meer kleur te geven.

Food+truck

Een goede voeding in kwantiteit en kwaliteit is essentieel voor iedereen. Met onze partners zorgen we er niet alleen voor dat iedereen voldoende eten krijgt maar dat dit ook gevarieerd is. Zeker in krottenwijken is het risico op eenzijdig voedsel groot. Leuk detail: we werken ook met stadstuinen

Rescue

Voor veel kinderen heef het leven buiten schooltijden weinig te bieden. Er zijn geen (bruikbare) speelvoorzieningen en het is gevaarlijk vanwege de vele glasscherven en ander afval dat op straat zwerft. Daarbij is de roep van de drugswereld groot. Samen met onze partner hebben we daarom de club ‘reddingswerker’ opgezet; een soort scouting.

Coffee house

Gewoon even een bakkie doen en een gesprek aan gaan. Zo simpel is het coffee house concept. Iedereen is welkom en we nodigen mensen actief uit om op ‘visite’ te komen. Ons doel is om mensen uit isolement te halen maar ook om mensen te ontmoeten met psychische problemen of met een verslaving.

Community services

In de zogenoemde ontwikkelde landen is het vaak al een uitdaging om zaken bij de overheid gedaan te krijgen, hoe veel lastiger is het dan niet in een ‘derde wereld’ land of in krottenwijken. Om die reden hebben we breed aanbod aan dienstverlening voor krottenwijkbewoners.

Laatste Blogs

Corona battle

Corona battle

In Brazil, volunteers from the NGO's Aprisco and Visão Restaurar have been responding quickly to the difficulties facing residents of a favela in Rio de Janeiro; whose need to socially isolate conflicted with the equally pressing need to feed their families. We began...

Lees meer
We have wheels!

We have wheels!

Na een aantal jaren gebruik te hebben moeten maken van een gammel bakje, konden we dit jaar eindelijk een paar serieuze wiel aanschaffen. Nog steeds een oud besje maar hier kunnen we komende tijd veel plezier aan beleven. Meteen na aankoop in actie voor de strijd...

Lees meer
Favela contra corona

Favela contra corona

Favela contra corona, oftewel "krottenwijk tegen corona". Ook wij worden geconfronteerd met de gevolgen van de maatregelen tegen corona. In Rio is helaas ook sprake van besmettingen en zeker in krottenwijken kan dat helemaal uit de hand lopen. De overheid van Rio de...

Lees meer

Instagram

29 liter of milk donated for the community!

#visãorestaurar #apriscofoundation #riodejaneiro #favela #favelacontraovirus
...

Making masks for the slums of Rio ... made in the slums of Rio by people from the slums of Rio

#apriscofoundation #TeenChallenge #visãorestaurar #riodejaneiro #favela #favelacontraovirus
...

Fighting corona through food help and meds for the people of Morro do Juramento, Rio de Janeiro ...

Continuing our work ... dozens of communities, thousands of people, families ... Juramento, Pedreira, Chapadão, Tom Jobim ... etc etc more than 16 locations. ... #riodejaneiro #apriscofoundation #visãorestaurar #TeenChallenge #favela #favelacontraovirus ...

Continuing the work combating Corona in the poor areas of Rio de Janeiro
#riodejaneiro #favela #favelacontraovirus #apriscofoundation #visãorestaurar #TeenChallenge
...

Proteção para Costa Barros
#visãorestaurar #apriscofoundation #riodejaneiro #favelacontraovirus
...

We horen graag van jou

We zijn altijd geïnteresseerd in jou. Wat vind je van ons werk? Heb je vragen? Wil je meehelpen? Stel je vraag via het contactformulier of mobiel via de Whatsapp chat.

Bedankt!

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies. 

Pin It on Pinterest

× contact us