Select Page

Wie zijn wij

Aprisco ministries brengt sinds 2001 hoop naar de straten en krottenwijken van Brazilie. We zijn een kleine organisatie maar met grote impact!
Richard van den Hout

Richard van den Hout

voorzitter

Brabander in hart en nieren maar sinds 1989 woonachtig in Den Haag. Opgeleid tot planoloog maar mijn hart gaat uit naar mensen in achterstandsposities. In 2013 de stoute schoenen aangetrokken om me 100% voor missie in te zetten. Een mega uitdaging maar de beste keuze ooit. Ik ben getrouwd met Daisy en we hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen. 

Immeke Doornbos

Immeke Doornbos

Bestuurslid

Ik ben Immeke, 30 jaar en werk als persoonlijk begeleider van jongeren bij het Leger des Heils. Hiervoor heb ik meer dan 5 jaar met mensen met een psychiatrische diagnose in combinatie met een verslaving gewerkt. Het helpen van mensen (in nood) en het vinden van nieuwe doelen in hun leven, is mijn passie. Ik geloof dat niets onmogelijk is voor onze grote God!.

Ellen Roeleveld

Ellen Roeleveld

Bestuurslid

Mijn passie is het missiewerk wereldwijd. Als mondhygiëniste zet ik me belangeloos in om mensen te helpen met hun gebit. Ik ben gehuwd met mijn Filipijnse man Roly en samen groeien we elke dag dieper in het werken voor onze Heer.  

Daisy dos Santos Barbosa

Daisy dos Santos Barbosa

Projectleider

Geboren en getogen in Rio de Janeiro ken ik de problemen van deze stad. Zelf heb ik het geluk gehad om Stedenbouw te kunnen studeren om de stad leefbaarder te maken. Vanaf 1989 woon ik in Den Haag en sinds 2019 ook weer in Rio de Janeiro. Ik zet me graag in om een veilige omgeving te creëren voor mensen-in-nood zodat ze kunnen groeien en opbloeien. Ik geloof in een transformatie door Jezus Christus! 

Antônio Parras

Antônio Parras

Visão Restaurar

Fatima Arnaud

Fatima Arnaud

Gera Renda

Aprisco ministries

In het begin van de jaren negentig werd het Nederlands-Braziliaans echtpaar Richard & Daisy van den Hout Barbosa geraakt door de erbarmelijke taferelen die zij zagen op de straten van Rio de Janeiro; jonge kinderen die in oude kloffies over de straten slenterden op zoek naar eten en ouderen met hun kartonnen ‘huizen’ onder de arm op zoek naar een veilig plekje. Het beklemmende gevoel van machteloosheid nam hen in gijzeling en in de vijf jaar die volgden, lieten ze Rio links liggen. Toen echter de lokale Methodistenkerk tegen het einde van de negentiger jaren om hulp vroeg, aarzelden ze geen moment. Dit was dé gelegenheid om uit de machteloosheid te stappen en actief een steentje bij te gaan dragen. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van Stichting Aprisco op 11 oktober 2001.

De stichting mag zich roemen op een gestage groei van haar werkzaamheden. Nadat Aprisco zich in het begin enkel en alleen inzette voor het financieren en realiseren van bouwprojecten onder het motto “bouwen op Christelijke fundering”, is het werkveld de laatste jaren sterk uitgebreid naar capaciteitsopbouw en het begeleiden, opzetten en realiseren van inhoudelijke activiteiten.

Aprisco is primair werkzaam in twee (complexen van) krottenwijken waar meer dan 100.000 mensen wonen. Daarnaast ondersteunt Aprisco zo mogelijk ook andere organisaties in Rio de Janeiro of daarbuiten, vaak door te verbinden.

Ons logo

De naam Aprisco is Portuguees betekent letterlijk “schaapskooi” of “lammerenstal”. We vonden deze naam in de Braziliaanse Bijbel van Daisy toen we samen met God aan het zoeken waren naar de juiste naam voor de stichting. We vonden dit in Johannes evangelie, hoofdstuk 10, waar het gaat over Jezus als de goede herder en hoe hij zorgt voor de schapen; zowel de schapen die al bij Zijn kudde horen als die er nog niet bij horen. Een mooie opdracht ook voor ons om om te zien naar mensen om ons heen, zowel Christenen als niet-Christenen. 

Verder zit in de naam de A en de O van Alpha en Omega, begin en einde, of in het Hebreeuws de Alef Tav … Tot slot het geabstraheerde vogeltje als symbool voor de Heilige Geest.